ביצים קשות שבושלו בסיר בשרי – בשר בחלב

שאלה:

ביצים קשות שהתבשלו בסיר בשרי, האם מותר לאכול ביחד עם גבינה? ולאחר הגבינה באותה ארוחה? לאחר האכלו את הביצים הנ"ל האם מותר מיד לאכול גבינה?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בכלי בשרי שאינו בן יומו, כלומר לא בישלו בו בשר ב24 שעות האחרונות, אזי למנהג הספרדים מותר גם לכתחילה לבשל בו ביצים כדי לאכול עם גבינה, ולמנהג בני אשכנז רק בדיעבד שזה נעשה מותר לאכול, אבל אם הכלי בן יומו, למנהג האשכנזים אפילו בדיעבד אסור לאכול עם חלב, ולמנהג הספרדים בדיעבד יש להקל. בכל מקרה מותר לאכול אחר ארוחה חלבית ולהיפך ואין חיוב המתנה של שש שעות.