אשכים ואשנה פרק זה – מה נחשב נדר?

שאלה:

שלום אני רוצה לברר, אני קצת מסובך בענין, אני זוכר שיש גמ' בנדרים שאם אומרים נשכים ללמוד פרק זה זה נהיה כמו נדר. ואני אתמול שאלתי את החברותא שלי אם הוא רוצה שנלמוד כל יום עד חנוכה שעה ברציפות והוא אמר לי כן והשאלה שלי האם ההסכמה הזאת כמו נדר? אמרתי אח"כ בלי נדר אבל אני לא בטוח אם זה היה תוך כדי דיבור

תשובה:

שלום וברכה

נדר זה קבלת התחייבות, "אשכים ואשנה פרק זה", במקרה שלך לא היתה לשון של התחייבות אלא דרך שאלה ותשובה, וזה לא נדר, אתה שאלת אם הוא רוצה והוא ענה שכן, וזה לגמרי נכון ששניכם "רוצים", עכשיו צריך לקוות שגם תצליחו ליישם את משאלת ליבכם, אבל נדר אין כאן.

בהצלחה רבה!