אזכרה בשנה מעוברת

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב, אבי ז"ל נפטר ב- כ"ז באדר שנה שעברה השאלה שלי מתי 11 חודש ושנה ו 13 חודש בגלל אדר אודה לתשובתך

תשובה:

לא כתבת אם זההיה באדר ראשון או שני, בהנחה שזה היה באדר ראשון אכן הכל מוקדם בחודש אחד, עיקר האזכרה לספרדים ב12 חודש שזה בכ"ז בשבט, ומי שיכול יעשה גם ב13 חודש כמבואר ברב פעלים ח"ד סי' מא, ולנוהגים לעשות אזכרה גם ב11 חודש זה יהיה בכ"ז טבת.

בשורות טובות.