מנהל עמותה שמועל בכספים

שאלה:

שלום רציתי לשאול בעמותה שאני עובד היושב ראש לוקח כספים לביתו ללא רישום ומשתמש בכספי העמותה לצורכו הפרטי האם זה מותר על פי ההלכה? והאם אני צריך לדווח על זה?

תשובה:

שלום וברכה,

העובדה שלוקח כספים לצורך אישי לא מחייב שמועל בכספים, אולי מגיע לו שכר כעובד בעמותה, אלא שלוקח כספי בשחור כדי להיפטר מתשלומי מיסים. ואי תשלום מס זה עברה בינו לבין המדינה, אבל לא גזל מהעמותה. כמו כן יתכן והלוה מכספו ועכשיו פורע חובו. ולכן כל עוד ולא מתברר לך שהוא גונב מעות אסור לדווח על כך, כדי שלא להזיק לו. אם אכן גוזל מעות מהעמותה, יש להתרות בו תחילה, ורק אח"כ לדוו.

בהצלחה.