שותפים בדירה שכורה – הדלקת נרות שבת

שאלה:

שלום רב אם בחור משכיר דירה עם שותף צריך להדליק נרות שבת לעצמו?והאם חייב להדליק?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי הם חייבים להדליק נרות שבת, אם לכל אחד יש חדר מיוחד לעצמו, כל אחד מדליק בחדרו, ואם שניהם בחדר אחד או אוכלים יחד בחדר אחד, ומדליקים בחדר האכילה, למנהג הספרדים אחד יברך והשני או ישתתף איתו בנר וישלם לו מעט עליו או ידליק אחריו ללא ברכה, ולמנהג בני אשכנז כל אחד מהם מדליק בברכה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רסג סעי' ו-ח.