רב מחנך של בנות בכיתות יא

שאלה:

שלום וברכה, ראיתי מחזה מוזר באולפנה… הרב של האולפנה הוא המורה המחנך של כיתת בנות יא'. האם יש צד להקל בנושא זה בהלכה? שכן מדובר ברב מוסמך והן בנות כ17. מה היישוב על כזה דבר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לרב למסור שיעור הלכה או השקפה בכיתת בנות, הענין הזה אגב מצוי בכל הסמינרים החרדיים, אלא ששם אותם רבנים אינם ממש מעורבים בחינוך הכיתה, כי ברור שעל הרב לשמור את עיניו ואינו יכול ממש לנהל את הכיתה, אלא הוא מוסר את שיעורו כעין הרצאה והולך… אני מקווה שגם באולפנה זה בנוי בצורה דומה.