סעודת שבת בבוקר על מזונות

שאלה:

שלום נהוג אצלנו לערוך קידוש בבוקר בשבת אחר התפילה עם אכילת מזונות דגים וכו'. חלק מהאנשים טוענים שבזה יצאו חובת סעודה שניה והסעודה על הפת שהם עושים אחר חצות כבר נחשבת סעודה שלישית ובזה יצאו ידיי חובה. האם נכון? אם טעות בידם האם בדיעבד יצאו? תודה

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שזו טעות, שכן לקיום סעודה שניה צריך אכילת פת או לכל הפחות מזונות בשיעור קביעות סעודה שמברכים על כך ברכת המזון והמוציא, אבל סתם אכילת מזונות לא מועיל להחשב סעודה שניה.

מקורות:

שו"ע סי' רעד סעי' ד.