ניקוי בגד של תינוק בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב! הבן שלנו עכשיו בגמילה ויש לו פעמים שהוא מפספס וזה קורה בשבת האם יש דרך שבה אפשר לנקות את הלבנים שלו עם מים או להשרות אותם או שחייבים להשאיר את ככה עד מוצאי שבת?

תשובה:

שלום וברכה

אכן לא נעים, אבל אין מה לעשות, הכיבוס ובכלל זאת השריית הבגד אסור בשבת, שמים את הבגד בתוך שקית וסוגרים שלא יהיה ריח, מניחים בפינת המרפסת וכדומה או מקום מוצנע אחר, ובמוצאי שבת מכבסים..

בהצלחה רבה ורוב נחת.