מזוזה בבית שהבעל גוי והאשה יהודיה

שאלה:

בס"ד שלום הרב! יש מישהו שבדקתי שהוא יהודי והשנה הזאת אני מקרב אותו ליהדות. אבא שלו נוצרי ואמו יהודיה. הכנתי אותו לבר מצווה ועכשיו אני רוצה להסביר על מזוזה. האם הוא יכול לשים מזוזה בבית על אף שאביו הוא גוי?

תשובה:

למעשה בית זה נחשב כמו כל בית המשותף ליהודי וגוי ואין להם חדרים נפרדים…

ולגבי חיוב מזוזה בפתח משותף ליהודי וגוי נחלקו הדעות, הבדק הבית בסי’ רפו סבר שהוא חייב במזוזה, ואילו הרמ”א שם בסעי’ א’ סבר שהוא פטור, שנאמר למען ירבו ימיכם וגוי אינו בכלל זה [כ”כ הט”ז] או מחמת הסכנה שבדבר [ש”ך שם]. ומכל מקום קובעים ללא ברכה ראה ברכי יוסף סי’ רפ”ו ס”ק ב’ וכ”כ בס’ חובת הדר עמ’ כ”א סעי’ ב’ שאם אין חשש סכנה יקבע בלי ברכה, וכ”כ בשו”ת דברי בניהו דיין ח”ג סי’ כ’ וע”ע בשו”ת רבבות אפרים ח”ה סי’ תקמ”ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאן נראה שזה שונה מדובר על אבא ובן ולא על שני אנשים שאינם מכירים אחד את השני. ובנוסף יש גם את האמא בבית.
    אם ביודעין שאביו לא יחלל את הקודש למה לא לקבוע בברכה?

  2. ההתייחסות שלי היא בעיקר לגבי האב והאם שהם בעצם שני אנשים זרים החיים בבית במשותף, ההיכרות אינה משנה הם שני אנשים זרים ובעלותם על הבית משותפת. הבן הוא רק אורח.