יציאת צדיק

שאלה:

שלום כבוד הרב! ישנה תוכנית בשם "יצאת צדיק" שבה מראים במצלמה נסתרת תקלה שמבוימת על ידי התוכנית. התוכנית מזמינה בעלי מקצוע שונים לתיקון התקלה. באותו הזמן שהם מתקנים את התקלה צוות התוכנית "שופט" אותם ונותן להם ניקוד על העבודה שהם עשו. יש כאלו שמרמים ויש כאלו ש" יוצאים צדיקים" – כלומר עשו את העבודה במקצועיות ונהגו ביושר ונתנו מחיר לתשלום בסכום סביר. ואילו כל אלו שרימו את ה"לקוח" מטעם ההפקה נקראים רמאים. צוות התוכנית יוצא אליהם ומברר למה הם נהגו כך. במידה שאותם הרמאים מתחרטים וחוזרים בהם- הקטע המצולם שלהם לא מתפרסם לציבור הרחב. אבל אם הם מתווכחים ומכחישים את מעשיהם הקטע שלהם מתפרסם לציבור ביחד ( ביחד עם הקטעים המצולמים של כל אותם בעלי המקצוע שיצאו צדיקים) השאלה שלי אם מותר לצפות בתוכנית הזו שבמובן מסוים מראה לשון הרע/ רכילות לציבור הרחב ( ובעקבות כך נגרם נזק רב לאותם בעלי המקצוע הרמאים) תודה מראש. איתן

תשובה:

שלום וברכה

לשון הרע מותר רק כאשר זה נעשה לתועלת, כאן לכאורה אין כל תועלת, כיון שאתה לא עומד כרגע לתקן תקלה מסוג זה בביתך, וגם אם כן, הסבירות שבדיוק תזמין את אותו בעל מלאכה היא אפסית, ממילא אין היתר לשמוע לשון הרע סתם.