הזמין כיבוי אש לדליפת גז מי צריך לשלם?

שאלה:

שלום רב בחור ישיבה יצא מארוחת בוקר בישיבה והריח ריח של גז חריף . לאחר שסיפר לטבח בישיבה שיש ריח גז התקשר לכיבוי אש. שהגיעו למקום וסגרו את מאפיית המצות הסמוכה למקום עקב דליפה. בעל המאפייה טוען שסתם מתנכלים לו הבחורים וגרמו לו נזק גדול כמה אלפי שקלים מכיון שהיה צריך לשלוח את כל העובדים הביתה בנוסף קנס וטכנאי וכ"ו לטענתו הבחור היה צריך להגיע אליו ולהודיע לו שיש דליפה בלי להתקשר למכבי אש.. לטענתו הבחורים גורמים לו נזקים גדולים מאד כל הזמן. וזה דוגמא להתנכלות של הבחורים כלפי המאפייה ולא מחשש מוצדק. מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

הבחור שהזמין לכיבוי אש נהג כשורה. כך צריך לעשות כשיש דליפה – כדי למנוע סכנת חיים. ובעל המאפייה הוא הזיק את עצמו שמחזיק מאפייה לא תקינה.

גם אם הייתה צודקת טענתו של בעל המאפיה שהיה לבחור להודיע לבעל המאפייה ולא לכיבוי אש, ולדברי בעל המאפייה הבחור נהג שלא כשורה. לא ניתן לחייב את הבחור על הוצאות של גרמא ושל מניעת רווח.

בהצלחה.