הגבהת סכך לשם סוכה

שאלה:

לרבנים החשובים שלום וברכה, אמנם לא סוכות עכשיו אבל תורה היא וללמוד אני צריך. התחלתי לסכך את המרפסת כל השנה. אני מבין שאני צריך לפני סוכות להגביה הסכך. כדי שיהיה לשם סוכה. שאלתי: סוג הסכך שלי יש בו טירחה להגביה הכל כי זה הרבה חתיכות מופרדות וזה לוקח זמן להגביה חתיכה חתיכה. האם צריך להגביה ממש כל הסכך , או שמספיק להגביה חלק ואם לא צריך הכל כמה מספיק להגביה? שאלה נוספת- ממתי אפשר להגביה לשם סוכה? האם אני זוכר נכון שאפשר משלושים יום לפני החג? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

די בכך שמרימים טפח על טפח, ראה שו"ע סי' תרלו סעי' א ובמשנה ברורה שם ס"ק ח, אולם יש לשים לב שאכן סכך הפרגולה כשר, אינו מחובר בחוזק, וכן צילתו מרובה מחמתו.

יום נעים.