לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אמירת קדיש על אדם שבניו לא אומרים קדיש

שאלה:

שלום רב 1. לגבי אמירת קדיש. דודה של אשתי (אחות אמה) נפטרה בארה"ב לפני כשבועיים. בס"ד הצלחנו לסדר לה קבורה יהודית. שני בניה כנראה אינם אומרים עליה קדיש. האחד מנותק לחלוטין מיהדות והשני מחובר ליהדות למען "אותו האיש" כך שספק אם אומר קדיש ואם כן כנראה לא בבית כנסת אורתודוכסי. אשתי בקשה שאומר עליה קדיש , ובנוסף גם על הדוד שנפטר לפני כחצי שנה. • האם לומר קדיש 11 חודש? • האם לומר את כל הקדישים? הדוד ואני אשכנזים. 2. אגב האירוע הנ"ל התעוררתי לשאלה לגבי הדודים שלי: • אחות אמי , אח של אבי. שילדיהם אינם שומרי מצוות. האם אוכל לומר קדיש ביום השנה שלהם? • האם לומר את כל הקדישים ביום השנה? • האם ניתן חובה לומר קדיש לגבי סבא וסבתא שלי? תודה, ותזכו למצוות יובל

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לך שני הורים יש לבקש מהם רשות לומר קדיש, אבל אם אחד ההורים שלך נפטר, אתה רשאי לומר קדיש על הדוד והדודה 12 חודש וביום השנה לפטירתם [11 חודש זה רק הלכה לבנים שלא יחזיקו את הוריהם רשעים שצריכים כפרה מלאה של 12 חודש, אבל אדם אחר יכול לומר כל השנה]. חסד גדול תגמול עם אותם אומללים שלא הניחו אחריהם צאצאים שומרי מצוות.

בשורות טובות.