פאת הראש וארנונה

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום לגבי פאת הראש אני מבין שצריך להשאיר כחצי ס"מ עד תחילת התנוך של האוזן אך איני יודע איפה הגבול לגבי תחילת הפנים שיהיה אפשר לגלח במכונה כלומר מה רוחבה של הפאה ליד האוזן? שאלה נוספת לגבי ארנונה.. לאחרונה (אני חוזר בתשובה)ראיתי הלכה של הרב עובדיה יוסף שאסור להעלים מיסים.. על כל פנים כתוצאה מקושי כלכלי עקב גרושין וכו'.. הגשתי בקשה לועדת החריגים בעירייה להנחה בארנונה ותוך כדי הפעלתי קשרים דרך חבר שמכיר חבר בועדה הזו על מנת שיעזור לקדם את העניין במידה ואקבל הנחה האם פעלתי שלא לפי ההלכה בעצם הפעלת הקשר או שמותר לי הלכתית להישתדל גם דרך קשרים

תשובה:

שלום וברכה

הרוחב הוא עד אמצע העין, ולכן אין לגעת גם ברוחב.

מצויין להפעיל קשרים, זה ידוע שמי שיש לו קשרים לא צריך פרוטקציות… כך זה עובד במדינה ובחיים בכלל וזה בסר גמור.

אשריך שזכית לשוב לאבינו שבשמים, ויהי רצון שתשקם את חייך במהרה ותמצא את הזיווג האמיתי, הכל מתוך שפע ברכה והצלחה מנוחת הנפש ושמחה כל הימים!

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה לא הבנתי לגבי עניין הפאה… אם אני יורד מאמצע העין כלפי מטה אלו כבר הלחיים אפילו השפם אני מדבר על איזור התחתון של האוזן ששם זה מתחבר עם הזקן מה הגבול

  2. הגבול התחתון הוא מקום העצם של הלסת שזה בערך כנגד תחילת התנוך, וכל החלק שלמעלה משם בכל רוחב הפנים הוא פאה.