חיוב השכנים שגרים בצד השי של הבניין להשתתף בקלקול צנרת של הגג

שאלה:

שלום השבוע היה סתימה במרזב של גג הבנין וכל המים נכנסו לביתי ותיקנו זאת, ובאתי לשכנים שישתתפו בהוצאות התיקון,שהרי הגג שייך לכולם, ואני גר בקומה אחרונה, ואז אמרו לי השכנים שרק השכנים שגרים ממש תחתי בכל הקומות הם צריכים לשלם ולא שאר השכנים בבנין, כי בגג יש ארבע מרזבים בארבע הפינות שיורד משם המים, ואם נסתם המרזב בחלק של הבנין שמעל הדירה שלי, הרי זה שייך רק לארבעה השכנים שגרים בטור זה, כי השכנים האחרים היה להם עוד מרזבים בגג שהמים יכולים לרדת משם ורציתי לברר עפ"י דין תורה הצדק עם מי? תודה ברה והרבה הצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה וכן לפי חוק בתים משותפים כל נזק שיש ברכוש המשותף חייבים כל בעלי הדירות לתקן את הנזק. ולכן סתימה שנוצרה בצינור שמוריד את המים מהגג, כל דיירי הבניין חייבים להשתתף בהוצאות התיקון – גם השכנים שגרים בצד השני של הבניין.

בהצלחה.

מקורות:

הצנרת הראשית מוגדרת כרכוש משותף, ואם יש קלקול ברכוש המשותף, כל בעלי הממון שהרכוש שלהם לא תקין צריכים לתקן, ולכן לפי הלכה מחייבים את כל בעלי הדירות.