זמירות בסעודה לפני ברכת המזון

שאלה:

שמעתי פעם סברה ורציתי לדעת את דעת תורה בנושא כיון שזה מגיע מאדם שקצת תימהוני וקצת קיצוני בנושאים מסויימים. (גרוש פעמיים שהבעיה היחידה שלו שהוא לא יכול להיות יועץ נישואין זה כיון שהעולם-גולם לא יבוא ליועץ גרוש… – וכשהוא רואה באחרונים הלכה שלא נראית לו הוא יוכל להסביר למה הש"ך או הט"ז או מי שזה לא יהיה טעה בדבר משנה או מי הטעה אותו ממש נגד דינא דגמרא וכו' דברים וסברות שאדם מן השורה לא יכול להתמודד איתם נגד ראיות מפורשות מכמה סוגיות בש"ס) בין הדברים הוא אמר לי שהוא לא שר זמירות שבת כיון שברגע שהוא מסיים לאכול יש לו מצווה דאורייתא של ברכהמ"ז ומצוה הבאה לידך אל תחמיצנה….

תשובה:

שלום וברכה

אלו שטויות והבלים משתי סיבות: ראשית, מצוה הבאה לידך זה באופן שאתה מעוניין ורוצה עכשיו בקיום המצוה, אבל אם הצורך שלך הוא לשבת עוד ליד השולחן כדי לשיר זמירות ושהשולחן שלך יהיה יהודי, עדיין לא הגיע מבחינתך זמן הברכה. שנית, אני בכל אופן לא מסיים את כל אכילתי לפני הזמירות, אוכלים מעט ואז שרים ומדברים דברי תורה, ואז אוכלים עוד ושרים ומשוחחים, וכן על זה הדרך, כך שהתירוץ שלו עלוב וקלוש למדי…