תפילה לפני הנץ "לפועל בביתו"

שאלה:

שלום לרב בבית הכנסת אצלנו מתחילים עמידה כ10 דק' לפני הנץ. יש עוד בית כנסת במרחק קצת יותר גדול מהבית שם מתפללים בנץ…. אבל מסיימים 20 דק' יותר מאוחר… אני באופן אישי לא נחשב פועל… מכיון שאני מתחיל לעבוד בשעה 8. אבל בין הזמן שאחרי התפילה עד העבודה יש הרב מה לעשות בבית עם כל ההתארגנות של הילדים וכו' אם אתפלל בבית הכנסת שמתחילים עמידה בנץ זה יוצר לי בעיה בבית כי אני מגיע מאוחר יחסית…האשה עושה הכל, לא מספיקה, ואז ממילא אתה גם מאחר לעבודה… השאלה אם אני יכול להתפלל לפני הנץ גם לצורך פעולות כאלה ולא לצורך עבודה?

תשובה:

אם על ידי כך יקשה מאוד על האשה והיא גם מאחרת לעבודה וכו', יש להקל.

כדאי לשכנע את המתפללים שהם ממש שוגים, בשביל כמה דקות להפסיד תפילה לכתחילה… ממש תמוה…

בהצלחה