תיווך לתלמידות שבאים מהקורס ללמוד אצלי

שאלה:

שלום, אני מטפלת רגשית בשיטה מסוימת, ומגיעה ללמד מידי פעם (בתור מרצה מחליפה לנשים שהפסידו שיעור). בשיעור שהעברתי אחת הנשים ביקשה ממני שאלמד אותה פרטנית (לא מעוניינת במרצה הקבועה), ולכן, אני מלמדת אותה באופן פרטני למרות שהגיעה דרך המשווקת של הקורס. (אינה מעוניינת ללמוד דרכם) האם אני צריכה לדווח או לשלם דמי תיווך על כך? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שאסף לקוחות לצורך אישי, ואדם אחר נהנה מהלקוחות שבאים, אין סיבה לשלם דמי תיווך. תיווך שייך רק במקרה שאדם שלישי הביא לקוח עבור הקורס, ולא כאשר הוא צד בעניין.

בעלי הקורס אספו לקוחות לצורכם, ואת נהנית מכך שמכירים אותך ובאים אלייך, ואין כאן סיבה לשלם דמי תיווך.

בהצלחה.