לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קריאת וביטוי שם השם

שאלה:

שלום וברכה, גדלתי כאדם חילוני, אך לאחרונה התחלתי לקרוא פרקי תהילים בניסיון להתחזק. בפרקי תהילים מופיע שם השם י-ה-ו-ה, ה' ו-יה', כיצד יש קרוא את הפסוק בקול? לקרוא את האותיות י-ה-ו-ה או לומר בקול 'אדוני'? תודה.

תשובה:

קוראים אדוני, הכתיבה הזו היא רק "כתיב" ולא "קרי", כלומר השם נכתב באותיות אלו אבל נקרא אדוני, כמבואר בגמרא בפסחים בדף נ'.

בורא עולם יסייע לך להתחזק בדרך העולה! ולזכות להיות יהודי גאה שמקפיד על הדברים שעם ישראל מסר נפשו עליהם במשך אלפי שנים בלא כל ויתור, כמו התפילין השבת הכשרות טהרת המשפחה ועוד!

עלה והצלח!