סמכותו של מלך מול סנהדרין

שאלה:

שלום לרבנים באחת התשובות בענין שררה הובא שאין לדבר סוף לומר שאדם לא יכול לעשות מה שהוא רוצה תמיד שהריי אפילו מלך סנהדרין מעליו ואני שואל מנין שסנהדרין מעל מלך? ועוד מה כוח סנהדרין לגבי מלך? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כתוב שסנהדרין יכולים לדון מלכי בית דוד. וגם את מלכי ישראל בעיקרון היה מותר לדון, אלא שגזרת חכמים שלא ידונו אותם משום מעשה שהיה, אבל לולא הגזירה היה אפשר לדון אותם. הרי לנו שסנהדרין יכולים לדון אפילו מלך שהוא המרומם מן העם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה גמרא סנהדרין דף יט ע"ב.