מתי נברא השטן ומתי ישחט?

שאלה:

ב"ה שאלה קצת מוזרה … למה אלוקים ברא את השטן? באיזה יום מבריאת העולם הוא ברא אותו ? האם מתי שיבוא המשיח הוא ימות ? מי יהרוג אותו ? איך ?

תשובה:

בילקוט שמעוני פ' בראשית הובאה מחלוקת אם המלאכים נבראו ביום שני או ביום חמישי, אני מניח שהשטן הוא בכלל שאר המלאכים לענין זה. תכלית בריאתו כדי ליצור בחירה בעולם, בהיותו שורש הנחש הקדמוני שמפתה את האדם לחטוא, וכן הוא הרי מלאך המוות… תפקיד חיוני… לעתיד לבוא ישחט אותו בורא העולם, השחיטה כמבן תהיה רוחנית, בשם משמואל מרחיב בזה בפרשת עקב שהפרדת אותיות שמו תהיה ביטול כוחו ותפקידו וזה מובן השחיטה, הדברים גבוהים וקשה לנו לרדת לסוף דעתם בדיוק.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש לשון בחז"ל כיון שנבראה האשה – נברא השטן. וראייתם מכך שפעם ראשונה שיש את האות ס זה בפסוק המדבר על בריאת האישה "ויסגור בשר תחתינה" שואלים חז"ל הרי זה המקום השני? יש מקום ראשון הוא הסובב וכו'? ומתרצים "ההוא בנהרות כתיב".