ברכות חנוכה בגן ילדים

שאלה:

בס"ד שלום וברכה כבוד הרב ישר כח על כל התשובות זה עוזר לנו מאוד. גננת בגן ילדים ממ "ד מתקרבים לעבודת ה' א.האם מותר בטקס של הדלקת נרות חנוכה במסיבה ..לא בזמן חנוכה. לברך ברכות בשם ומלכות על מנת ללמד את הילדים וההורים איך לברך כראוי ,?. ב. לצורך המסיבה נזקקים להרבה מקומות ישיבה האם מותר לי לסדר את שולחנות אוכל של הילדים כדי שההורים יכלו לשבת עליהם ..אם יש בעיה לשבת על שולחן בכללי ..ובמקרה הזה על השולחנות הקטנים. . תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה טעם לברך עם שם ומלכות, הייתי עושה משהו אחר, מדפיס בצורה יפה את נוסח הברכות ומחלק לכל ההורים, ומלמד לכל ההורים: "הנה עכשיו נברך על נר חנוכה, אבל עכשיו כיון שזה לא חנוכה ויש איסור להזכיר סתם שם ה' לבטלה, לכן נברך בלי שם ה', וכל ההורים יראו בדף את הנוסח המדוייק, ולא לשכוח לבקש מאבא בזמן שמדליקים בבית את הנרות לברך יחד איתנו שנדע לברך טוב טוב…." כך גם לימדת איך מברכים [אדם נורמלי מבין גם בצורה כזו, ואת הילדים ילמדו לברך המדוייק כשיגדלו מעט] וגם הסברת להורים כמה חמור הוצאת שם ה' לבטלה…

אין לשבת על שולחן שאוכלים עליו, ראה יוסף אומץ סי' סד בשם ס' חסידים, וכדאי להתארגן עם כסאות אחרים.

בהצלחה רבה.