כיסוי התפילין של יד לפני הנחת תפילין של ראש

שאלה:

האם אפשר להוריד את השרוול של החולצה בין הנחת תפילין של יד לשל ראש?

תשובה:

שלום וברכה

בס' לקט הקמח החדש סי' כז סעי' סב כתב בשם האדר"ת בקונטרס עובר אורח:

לא ימשוך את הבתי ידים מהכתונת לכסות את התפילין של יד קודם שיניח את השל ראש, אלא יטה עצמו מעט ויתכסה מאליו, או בהמשכת מעט הכתונת שיהיה מכוסה רק הבית. וכן לא יניח הבית'ל קודם הנחת השל ראש – לאותם הנוהגים להניח כדי שלא יתקלקל.

לדבריו, אין לסות עד לאחר הנחת תפילין של ראש, ואם יש צורך מיוחד שלא יזוז וכדומה, יכסה רק את הבית.