גיור בפראג

שאלה:

שלום וברכה הגיע אלינו תלמיד לישיבה שעבר גיור בפראג עם הוריו לפני בר מצווה הוא שומר על קלה כחמורה מתעודות הגיור אני רואה תמונות של הוריו הנראים יראי שמים הבנתי זה המצב עד היום הבנתי שיש בעיות עם הב"ד שם אך מדובר בהחלט במי שקיבל מצוות. ושאלתי העיקרית האם עלינו להתייחס אליו כיהודי גמור לעניין עליה לתורה צירוף למניין וכו'? [והאם צריך שוב לקבל עול מצוות אחרי בר מצווה?] בנוסף איך ההליך מול בתי הדין בארץ בכדי לקבל הכרה רשמית? בברכה ותודה מראש

תשובה:

שלום רב,

ברור שיכול להיות בעיה עם הבי"ד שתעכב את תוקף הגיור. אם הדיינים אינם ראויים, יתכן שגם אינם כשרים, אינני יודע, יכול להיות כמובן שאני טועה, זה טעון בדיקה. הדרך הראויה היא לפנות לביה"ד הרבני האזורי כדי שיבדקו את תוקף הגיור.