תשלומי איזון בין שכנים

שאלה:

האם יש תשלומי איזון בין שכנים עבור פחות מחמש עשרה מטר ומה מקור החוק או הדין לכך

תשובה:

שלום וברכה,

תשלומי איזון מוטלים על דייר שמספח לעצמו חלק מרכוש המשותף, שחייב לשלם לכל השכנים עבור החלק שלוקח מהשכנים. כאשר יש עדיפות לשכן האחד בשטח – קרוב לשטח – הוא זכאי לקבל את השטח, ועליו לשלם לשאר הדיירים על הפקעת השטח מבעלותם. תשלום זה תקף גם הלכתית. ולא משנה מה גודל השטח שלוקח מהשכנים.

בהצלחה.