השתדלות בזיווג

שאלה:

שלום רב, למה צריך להשתדל למציאת זיווג אם הקדוש ברוך גוזר על זה מראש? הרי אם בורא עולם גוזר אז אפשר פשוט לחכות וזה יקרה לבד.. אז זה לא אמור להסיר ממני את האחריות לחפש באתרים או אפליקציות למינהם? יש פה סתירה מסוימת.. אשמח לביאור

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, זיווג לא מחפשים באתרים שונים, זו לא הדרך, לא כך יודעים מי היא האשה המתאימה במידותיה וערכיה, ואין בזה אלא דרך פריצות.

לגבי עצם הצורך להשתדל בזיווג בפנייה לשדכנית מתאימה, ובכלל להתפלל וכו' שזו גם השתדלות, בורא העולם ברא את עולמו באופן כזה שכל דבר יבוא לנו גם עם מעט השתדלות כדי שהנהגתו לא תהיה גלויה לגמרי, שאם היתה גלויה לגמרי היתה משוללת לנו הבחירה ואז אין צורך בנו… לכן יש להשתדל ויחד עם זה כמובן לבטוח ולהאמין שהכל יבוא בעיתו בעזרת ה' [אגב ידוע בשם הגר"א שאן בשונה מפרנסה על זיווג לא צריך השתדלות, אבל מנהג העולם אינו כך].

בשורות טובות.