פינוי פח אשפה בשבת

שאלה:

שלום הרב, במידה ופח האשפה בבית מתמלא בשבת – אף על פי שיש ריח אבל מועט ולפעמים זה קצת מציק לי. כבר מספר פעמים פיניתי אותו במהלך השבת כי הוא מתמלא וזה נמצא ממש ליד דלת הכניסה ולא נעים. האם עשיתי בסדר שפיניתי מדין גרף של רעי או שמדובר במוקצה?

תשובה:

כפי שהבנתי ממך בשאלה קודמת הפח ממש נמצא במקום מרכזי וכנגד שולחן האכילה, ולכן ברור שיש בכך הפרעה, ובכל עת שהוא מתמלא מותר לפנות כדין גרף של רעי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה לגבי אפשרות להשאיר מערב שבת בתוך שקית ניילון קטנה ףכפית חד פעמית למשל ובכך תהיה אפשרות להוריד את הפח גם באופן שהוא לא נמצא בחדר מרכזי או שמא כיוון שאין דעתי להשתמש בכפית לעולם וגם אין גישה אליה אחרי שהפח מלא אז עדיין הכל נחשב מוקצה ? תודה!

  2. ראשית צדקו דבריך שברגע שכלי כה פשוט נזרק לאשפה הוא נעשה מוקצה מצד עצם היותו שם, ומלבד זאת זה לא פוטר את הבעיה של טלטול מוקצה, רק את הבעיה של בסיס לדבר האסור, כי הרי ודאי עיקר תכולת השקית הוא זבל… ואין לזה הרבה משמעות.