לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשקר לצורך נתינת צדקה

שאלה:

שלום הרב, פנה אלי אדם בעבר בבקשה לעזרה במכשיר טלפון חכם לבנו. ורכשתי מכשיר חדש האם מותר לי לשקר למי שאני נותן לו שזה לא עלה לי כסף או שקבלתי מתנה או היה לי כדי שהוא ירגיש נעים ולא יתבייש?. ואיך אפשר לעזור בלי לבייש אשמח לעצה או הכוונה בזה קורה לי לפעמים שמבקשים ממני דברים ואני יודע שמשפחה מסויימת בקשיים כלכליים אך בנוסף זאת יכולה להיות משפחה של אדם קרוב אלי ויכול להיות גם הרב שלי.מה עושים? אני מתבייש להיות במצב של נתינה שאני בעצם לפעמים גם בקשר עם המשפחה לדוגמה עם הרב אז זקוק לעצותיו וכו. ולא יודע אני מרגיש כאילו לא נעים לפעמים מקווה שהבנת אותי תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

מותר לשקר כדי למנוע בושה מהמקבל, אבל תשים לב טוב שאכן אתה רוצה לתת משלך, ויש לך כסף לתת והכל בסדר.

בהצלחה רבה