זוגיות לזמן ביהדות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים הכרתי מישהי בימים האחרונים החלטתי שאם ילך בינינו אהיה איתה בקשר חצי שנה בערך או קצת פחות מזה מה אתם אומרים זה בסדר או לא?

תשובה:

תלמיד חכם כמוך ודאי יודע שאין דבר יותר מתועב אצל הקב"ה מקשר זוגי שלא בנישואין כדת משה וישראל, כך שהשאלה מיותרת… ואם כוונתך לשאת אותה כדת משה על מנת לגרשה אחרת חצי שנה, הרי זה איסור גמור כמבואר בשו"ע סי' קיט סעי' א-ג. אסור לשאת אשה על דעת לגרשה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לפני למעלה משני עשורים כשהייתי בחור בשידוכים וזה לא "רץ" במהירות שרציתי מפלוני הציע לי שידוך "זמני" כשלדעתו תוך שנה אוכל לשחרר אותה ולישא את "בחירת-ליבי"…

    כמובן שלא הלכתי על זה. ולא רק בגלל שלא רציתי לאמלל אותה. לא רציתי לאמלל אותי.

    זכיתי ואני מודה לבורא-עולם על כל יום מהעשרים וכמה שנים שזיכני הבורא לא "לנסות" משהו זמני לבנתיים.