בשר בחלב על פלטות ציבוריות

שאלה:

שלום רציתי לברר אני לומד בכולל שבו לא הולכים הביתה בשעת ארוחת צהריים רק כולם נשארים שם והכולל מעמידה פלטות לרשות הציבור רציתי לברר איך מתגברים על המכשולות בענייני בשר וחלב וכן בליעות ע"י אדים מגופי כשרות שאינני אוכל?

תשובה:

לגבי פלטת חימום אין כל כך בעיה, שכן מגע יבש בין כלים אינו מבליע ומפליט, כך שאם הפלטה נקייה ואתה מניח עליה נייר כסף או תבנית יבשים למטה אין בעיה, אם יש לך ספק, תניח שתי שכבות, נייר כסף על הפלטה, ומעל זה נייר כסף או תבנית – הדרך בה אתה רגיל לחמם את מאכליך הערבים.

בהצלחה