איחור או הקדמת תשלום לבייביסיטר משום איסור בל תלין

שאלה:

שלום הרב, האם המצוה "לשלם לשכיר ביומו" מכריחה מישהו לשלם לבייביסיטר דווקא בסוף המשמורת? האם אפשר להניח את שטר הכסף על השולחן בתחילת היום ולומר לה "בסוף המשמורת קחי הכסף שמונח כאן וכאן.."? ואם כן האם המצווה התקיימה בנתינת השכר לפני הזמן? בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

נהוג לשלם לבייביסיטר בסוף המשמורת, ולכן חל חובה של "ביומו תתן שכרו" ו"לא תלין" לשלם מיד בסוף המשמורת ולא לדחות למחרת.

אם משלם מראש לבייביסיטר יצא ידי חובתו מדינא ולא עובר על איסור. אך המדקדקים נהגו לשלם בסוף העבודה ולא לפני העבודה כדי לקיים מצוות בימו תתן שכרו.

אם מניח את הכסף ואומר לבייביסיטר שתיקח את הכסף בסוף המשמורת, מקיים את המצווה, מאחר והיא זוכה במעות רק בסיום עבודתה.

בהצלחה.