לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תיקון בגד לגבר אצל תופרת אשה

שאלה:

רציתי לשאול האם מותר לגבר ללכת לתקן בגדים אצל תופרת אשה, כשהוא צריך למדוד את הבגדים עליו והיא מסמנת את המידה ונוגעת בו. ואם מותר רציתי לדעת האם יש עדיפות ללכת לחייט גבר אם הוא יותר יקר או שכרוך בטרחה יתירה. תודה .

תשובה:

שלום וברכה

אם יש חשש שיבוא לידי הרהור ודאי אין כל היתר, אבל אם אין חשש כזה ובאופן עקרוני אינה אמורה לגעת בו אלא יתכן שבדרך אגב בטעות כך יארע יש להקל, כמובן יש עדיפות לחייט גבר, אבל באופן הנ"ל אין חיוב להוציא ממון על כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה זאת אומרת שבאופן עקרוני אינה אמורה לגעת בו, היא לוקחת מידות כשהבגד נמצא על גופו.
    האם הכוונה שיש חילוק בין מתי שנוגעת בגופו למתי שנוגעת בו ויש בגד שחוצץ?