שתיית הכוס בקידוש – רוב כוס או כמלוא לוגמיו?

שאלה:

האם יש הידור לשתות כל (או רוב) כוס בקידוש? ובמידה ולאדם יש כמות של יין שתספיק לו בשופי לש"ק אך שני ברירות לפניו. או לשתות רוב כוס וישאר רק לקידוש ולהבדלה או לשתות מלא לוגמיו וישאר גם לברהמ"ז מה עדיף?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לשתות רוב כוס אלא כמלוא לוגמיו שזה רוב רביעית, וזה נכון גם אם הכוס גדולה מאוד כמבואר במשנה ברורה בסי' רעא ס"ק סז, רק בליל הסדר שהנושא הוא שתיית ארבע כוסות יש ענין לשתות כוס שלמה או לפחות רוב כוס, ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' תעב סעי' ט.

יום טוב.