לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פאות הראש – כמה אורך להשאיר?

שאלה:

כבוד הרבנים, אני רוצה לגדל ולהאריך את הפאות שלי. מה להגיד לספר? מה דורשת התורה?

תשובה:

שלום וברכה

לפי ההלכה מה שנדרש הוא 5 מ"מ אורך השערות. אלא שיהודים בכל הדורות רצו לשוות לעצמם מראה יהודי ולכן האריכו את הפיאות, יש קהילות יותר ויש פחות, אבל זו אינה הלכה אלא סוג של מנהגי קהילות. זה גם מסייע לשמר את הקדושה שלנו, כאשר רואים ברחוב בעבודה או בכל מקום אדם בעל מראה יהודי מודגש, שומרים איתו על ריחוק נכון בין גברים לנשים וכו', זה מסייע בצניעות בכשרות ועוד.

ברכה והצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה.

    רציתי לשאול עד איזה מקום באורך צריך להשאיר את הפיאות, אני יודע וכבר ראיתי כאן באתר הרבה תשובות שצריך 5 מ"מ, אבל זה באורך, דהיינו באורך כמו עובי, אבל אני שואל מהיכן כבר מותר לעשות עם המכונה, המיישר שיש במכונה? הבנתי שיש כמה דיעות, ורציתי לדעת מה מותר מעיקר הדין וללא שום חשש? תודה רבה.

  2. זה עד הנקב שבאוזן? א"כ האם זה עד תחילת הנקב מלמעלה, או עד סוף הנקב, דהיינו עד למטה מהנקב? פשוט כל אחד אומר אחרת, ורציתי לדעת עד היכן. תודה.