נדרים ocd

שאלה:

שלום כבוד הרב. היה לי ויכוח עם בעלי ולא רציתי וגם אמרתי לו ( בלי נדר) שאני לא רוצה לקיים איתו יחסים . הוא אמר בסדר שלא נקיים( בלי נדר) יחסים אך שנישן יחד. אני כמובן לא התכוונתי לכל הזמן ובטוח שגם הוא לא. הוא הפר לי אך לא זוכרת אם לפני שאמר שמסכים איתי או אחרי. כעת חוששת שאולי מדובר בנדר. אציין שיש לי מחשבות טורדניות רבות בעניין נדרים ולכן יש לי תנאי שעשיתי. אך אני לא יודעת אם זכרתי את התנאי או לא. גם יכול להיות שאמרתי תוך כדי בלי נדר ואני לא זוכרת . מהפחד שמדובר בנדרים אני מרבה לומר כל הזמן בלי נדר אבל אני לא יודעת אם אמרתי הפעם או לא . אודה לתשובתך .

תשובה:

אין כל מקום לחשש! בעיני אגב הדרך לטפל בבעיה היא להפסיק לומר כל הזמן בלי נדר בלי קשר… סיפרי כמה פעמים אמרת זאת כאן בתוך השאלה בלי כל קשר למציאות של נדר… הרי רק סיפרת מה היה… מבחינתך איסור נדרים אינו קיים ביהדות כלל, ולא חשוב כמה תידרי מבוקר עד לילה אין לזה כל משמעות מבחינתך, העסק הזה אינו קשור אליך כלל וכלל! נא להראות לבעלך הוראה זו.

תודה.