מקום הנחת תפילין של יד

שאלה:

צהריים טובים הרב, כשמניחים את התפילין של יד צריך שיהיו 2 אצבעות בין המרפק ולבין תחילת הקציצה מה הזווית של היד בשעת המדידה האם בכפיפה קלה או 90 מעלות בין הזרוע לאמה עצמה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חשוב מאוד לציין, אין הלכה כזו שיהיו שם שתי אצבעות, אלא החובה היא שהתפילין של יד יהיו מונחים על המקום התפוח שבקיבורת, ולפי מה שמצאו גדולי הדורות אכן המרחק של המקום התפוח ממקום הקיפול הוא בערך שתי אצבעות, כשהיד כפופה מעט, אבל תבדוק אצלך באופן ספציפי.

הצטרף לדיון

20 תגובות

  1. על זה יש מחלוקת הנ"ל, אם היד שלו קטנה זה בסדר ועדיף משיגלוש לו למטה מידי, אבל אם היד מספיק גדולה אז שיניח באופן המועיל לכל השיטות.