מזמורי תהלים אחרי תפילה

שאלה:

שלום הרב, לפני כמה שנים ראיתי איזה סגולה מהאריז"ל שכבר שכחתי לגבי מה היא שאומרים 40 יום רצוף אחרי שחרית ואחרי ערבית שני מזמורי תהלים: "שיר למעלות אשא.." ו – "שיר המעלות ממעמקים…". אמרתי את הסגולה גם בשישי וגם בשבת. אבל אני זוכר שאמרתי שאני אומר את זה "בלי נדר" אבל לא זכור לי אם זה היה לפני שעשיתי זאת שלוש פעמים כחזקה. מאז כבר יוצא לי משהו כמו 3 שנים בערך לומר את זה תמיד אחרי התפילות וגם בשבתות וגם בחגים אבל אני אומר אותם בתור תפילה. א. האם אני נוהג נכון בכלל שאני אומר את זה גם בשבתות וגם בחגים. אני לא יודע אם זה בסדר. ב. המחשבה שאני כל הזמן צריך להגיד את זה קצת מכבידה עליי – למרות שגם ככה אחרי התפילה יש לי זמן ללכת הביתה ואני יכול להגיד כל מיני מזמורים או משניות. האם אני צריך להפסיק לומר את זה? בברכה, אלון

תשובה:

לגבי קבלות טובות נהגו לסמוך על ההתרת נדרים של ערב ראש השנה שבה מוסרים גם מודעה לעתיד שהכל בלי נדר, ולכן אף שלגבי נדר ממש לא סומכים על כך, לגבי ספק קבלה טובה שלא עשיצת בה תנאי שיהיה בלי נדר מיד בתחילה, נהגו לסמוך.

שיתקבלו התפילות לטובה ולברכה!