מבטא כפי מסורת העדה בתפילות

שאלה:

שלום כידוע יש הגיות שונות בין העדות השונות הי"ו אצל אשכנזים ה"ת" נשמעת כמו "ס" אצל טוניסאים ה"צ" נשמעת כמו "ס"… וכו'… שמתי לב שיש עדות מסויימות ששומרות על מסורת ההגיה בתפילות ויש כאלה שהמסורת לא כלכך נשמרה… כטוניסאי…האם אני יכול ללמוד את ההגיה ופשוט להגות על פי זה בתפילה… או שפשוט לדבר עברית של ימינו?

תשובה:

שלום וברכה
בני תוניס אכן נהגו מאוד להקפיד על ההגייה והדקדוק המקובלים אצלם, ובחלט יש מקום ללמוד זאת ולנהוג כפי מנהג אבותיך, רק חשוב שתתחיל בזה רק אחרי שתהיה מנוסה היטב, לומר בצורה משובשת זה ודאי לא טוב…

בהצלחה