לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לסייע להורים מכספי מעשר

שאלה:

שלום האם הבן יכול לתת לאביו שבמצוקה כלכלית כספי מעשר שלו (של הבן)?

תשובה:

אם האב זקוק לכספי מעשר ולצדקה, אין צדקה יותר מהודרת מלתת להורים. אמנם יש לזכור, שאם יש יכולת לתמוך בהורים שלא מכספי מעשר זה עדיף, בחז"ל הובא שגנאי הוא לבן שמפרנס את אביו מכספי הצדקה שלו, אבל כמובן שאם הנושא הוא או כספי מעשר או לא לתת.. ודאי יש לתת ובעין יפה מכספי מעשר.

שיהיה תמיד רק שפע!