כתם על נייר טואלט אחר תשמיש

שאלה:

נמצא מראה דם על נייר טואלט לבן שהונח באותו מקום לקבל טפטוף לאחר תשה"מ. הרב אסר "כי זה יצא מגופה". לא הבנתי מדוע אינו נדון ככתם וטהור. אני מתכוון לשאול שוב את הרב. אם תוכלו להסביר אילו מקרים יוצאים מכלל כתם (באתר כאן ראיתי כתבו על עיתים תכופות או גדול מג' אצבעות). תודה

תשובה:

אני מניח שסברתו של הרב היתה, משום שיש לנו כלל, שבדיקת עד למשל או תשמיש חמורים מכתם מחמת החשש שמא הרגשת התשמיש גורמת לכך שהאשה לא מרגישה ביציאת הדם, ממילא כאן יש קצת ענין של שיקול הדעת כמה זמן לחשוש לכך, ומה קורה כשהדם התגלה זמן רב אחרי התשמיש, באופן כללי אם לא קינחה מיד אחר תשמיש אלא זה סתם היה מונח שם, אזי דבריו אכן חידוש. בכל מקרה קיבלתי מרבותי להחמיר בכתם על נייר קינוח אף שהוא נייר, כאשר הכתם גדול כגריס. כמו כן כאשר הוסת קרובה ורואים כזה דבר החכם עיניו בראשו לחשוש שמשהו כבר התחיל…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי בדיוק מה קיבלתם מרבותיכם: להחמיר בניגוב (קינוח) כמו שמחמירין בבדיקה כי חוששים שהייתה הרגשה?
    לכאורה המקרה הוא שלא היה פעולה של קינוח אלא הנייר היה מונח שם.

    אם קיבלתם מרבותיכם להחמיר בגדול מגריס לדון הנייר כדבר המקבל טומאה, מובן.

    או שכוונתכם לדבר עמוק יותר?

  2. קיבלנו להחמיר בגודל כגריס כאילו זה מקבל טומאה, בגלל דעתו של הסדרי טהרה שכאשר הכתם נלקח מהגוף זה נחשב דבר המקבל טומאה.