כיבוד אב ואם

שאלה:

שלום, יש לי 2 שאלות. 1.יש אפשרות לרשום בצורה ברורה ומבוארת כיצד לעשות את מצוות כיבוד אב ואם לפי:רמב"ם ממרים ו ? 2.רציתי לדעת מתי צריך לעמוד בזמנים שונים בבית כנסת כאשר אביך גם בבית כנסת(לדוגמא שאביך עולה לתורה אז מתי בדיוק אתה צריך לעמוד או שהוא בתפילה מסויימת חזן אז מתי צריך לעמוד?)תודה

תשובה:

שלום וברכה

את שאלתך הראשונה לא הבנתי, הרי הרמב"ם כולל שם את כל דיני כיבוד אב ואם… מה הנקודה שאתה רוצה לשאול עליה?

אין צורך לעמוד כשאבא עולה לתורה, החיוב קימה בפני האב זה רק כאשר הוא נכנס לחדר – לבית, וגם בזה אם הוא אינו מעוניין בכך מועילה מחילתו, ובדרך כלל מוחלים על כך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לפי האתר של מרן ז"ל רשום:"חייב הבן לקום בפני אביו או רבו בעת שעולה לקריאה בספר תורה."
    זה האתר:
    http://halachayomit.co.il/he/default.aspx?HalachaID=232
    רציתי לדעת כיצד לנהוג?אבי רק עולה וקורא ברכות התורה והחזן קורא בתורה, בנוסף אבי משמש חזן בתפילת מנחה-מתי אני צריך לעמוד במצב הזה?
    2.לגבי שאלת הרמב"ם-רציתי לדעת אם תוכל לרשום לי בצורה מבוארת איך לעשות מצוות כיבוד אב ואם לפי מה שהוא רושם, כי זה לא ממש ברור לי.תודה

  2. אכן בני עדות המזרח נהגו בכך אף שאינו קשור לכללי כיבוד אב הרגילים, אבל בתפילת מנחה לא נהגו. אינני יכול לסכם כאן את דיני כיבוד אב ואם, תקצר היריעה, תיקח בבית הכנסת ילקוט יוסף כיבוד אב ותעיין מעט. בהצלחה

  3. אוקיי זה מה שאני אעשה לגבי הסיכום,תודה.
    אז לפי כיבוד אב ואם(לא לפי בני עדות המזרח) אין חובה לעמוד כאשר אבי עולה לקרוא ברכות התורה?
    וכאשר הוא שליח ציבור בתפילת מנחה אני לא צריך לעמוד בזמן הליכתו אל התיבה?