אין זמן להתפלל ולהניח תפילין בגלל העבודה

שאלה:

שלום כבוד הרב, מה הפתרונות ההלכתיים ליציאה מוקדמת (כיום בסביבות 5:20 בבוקר) ,בעניין עטיפת טלית והנחת תפילין ? בהנחה שלא תהיה אפשרות עד הערב להתפלל ?

תשובה:

שלום וברכה

אין מציאות כזו שאין ליהודי אפשרות להתפלל תפילת שחרית עם טלית ותפילין! שום דבר לא חשוב מספיק בשביל לבטל תפילה! שמעתי על אנשים שנמנע מהם לעיתים להתפלל במנין, זה גם דבר מאוד לא טוב אבל על זה שמעתי, אבל שלא להתפלל? הרי בשביל כך נולדנו… מה שווה כל העבודה אם מחמתה לא נוכל לקיים חיים יהודיים בסיסיים… לכן יש לדבר עם המעסיק שיש בעבודה זמן חצי שעה או יותר שמוקדשות לתפילה, ואם ירצה בגלל זה שתשאר יותר בסוף היום וכדומה אזי תשאר, אבל שלוש תפילות ביום זו זכות וחובה בסיסית של כל יהודי באשר הוא.

בהצלחה רבה מאוד!