חוק שמחייב את הוכר לתת את המוצר בחינם

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, כיום יש חוק בצרכנות האומר שאם אדם נכנס לחנות וישנו מוצר ללא מחיר המוצר יימסר חינם ללקוח, מה דעת התורה בנושא?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אין בסיס לחוק זה. אלא שאם החוק יהפך למנהג קבוע וידוע לכולם, יש לראותו כמנהג הסחורים. אלא שלא נראה שלחוק הזה הוא קבוע כמנהג. ולכן אין אפשרות לפי ההלכה לכפות על המוכר לתת את החפץ בחינם. ואם הלקוח מאיים אליו מצד החוק יש בזה איסור גזל.

בהצלחה.