מתפלל תשלומין ושכח טל ומטר בתפילת החובה

שאלה:

בס"ד מי ששכח להתפלל שחרית דצריך להתפלל מנחה שתים ודינא הוא שצריך קודם להתפלל מנחה וזה לעיכובא, מה הדין אם אותו אדם שכח במנחה טל ומטר וכיו"ב שמש"ה צריך לחזור על מנחה האם צריך להמתין בתשלומין דשחרית עד שיתפלל שנית מנחה, או לא [מכיו שיש שכתבו שמי ששכח טל ומטר ויכו"ב אין הכונה שזה נחשב שהוא כלל לא התפלל אלא רק שמשו שלא אמר טל ומטר זה מחייבו שנית בתפלה] נמצא שזה חשוב תפלה וא"כ אולי סגי בזה כדי שכבר יוכל להתפלל עכשדיו תשלומין. ואת"ל שבכה"ג באמ זה לא מעכב. יש להסתפק מה הדין לכתחילה האם תפלת התשלומין דשחרית תקדום או התפלה שהיא בגין מה ששכח טל ומטר במנחה

תשובה:

שלום וברכה

שאלה זו עסק בה המשנה ברורה בסי' קח ס"ק ט, והכריע שאף שלא שאל טל ומטר בראשונה עולה לו תפילת התשלומין שהתפלל אחריה ואינו משלים אלא את החובה, וראה ]סקי תשובות שם אות ה' שהביא שאכן זה תלוי בחקירה שהזכרת האם טל ומטר הוא חלק מנוסח התפילה, ובחסרון דבר זה יש שינוי מטבע לשון וכאילו לא התפלל כלל או שזה רק חסרון אזכרה, וקיבץ בזה מדברי הפוסקים, עיין שם בהרחבה.

שבת שלום ומבורך.