התחייב בלבו בקניית עלייה לתורה יותר ממה שהיה בדעת הגבאי

שאלה:

שלום וברכה לפני כמה שבועות הייתי בית כנסת ומכרו העליות והגבאי הכריז לדוגמא 50 אלף דולר שישי וכדו'ובאמת הוא התכוונן רק לחמישים ש"ח. אני קניתי עליה כשהוא הכריז 120 אלף דולר ואני חשבתי לעצמי שבודאי הוא מתכוון לדולר דאי הוא מתכוון לשקלים הרי הוא יכול להכריז מאה דולר ולהתכוון למאה ש"ח. (אם הוא לא רוצה להגידהמספר אמיתי מפני מקח בשבת). אז השאלה לי כמהאני חייב לשלם לו בסוף 120 ש"ח כי לזה הוא תכוון או ל120 דולר כי כאילו אני נדרתי להבית הכנסת הסכום הזה. מחכה לתשובתכם ואם אפשר נא לצרף מקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה ממש נדר בטעות ואין צורך לשלם יותר ממה שהתכוין הגבאי. כי הרי ברור לכל שלא היה בדעתך להתחייב יותר, וכל מה שהתחייבת זה רק בגלל שהיית סבור שזה התעריף שבאמצעותו תוכל לקבל את העלייה.

שבת שלום.