שלום בית – ישנים בחדרים נפרדים

שאלה:

לכבוד כבוד הרב! מה לעשות כבר מספר חודשים אשתי לא ישנה בחדר שלנו וישנה בחדר של הבת שלנו שגילה גיל מצוות,בטענה שאני נוחר והיא לא מצליחה לישון וגם אין ביננו יחסי אישות . אני אובד עצות וכבר מיואש ומדוכא מה אני יכול לעשות או מה הפיתרון בכלל???

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את הכאב שלך. ברור שהמצב שאתה מתאר אינו האידיאלי והנכון, ממש לא, וישלפעול בדחיפות בשני מישורים, ראשית יש לפנות לייעוץ זוגי, אני משוכנע שגם אשתך מבינה שכך לא מנהלים חיי נישואין, יש לדרבן אותה ולשכנע אותה שכדי לחיות חיים יפים יחד יש צורך ביעוץ. תיזום שיחה נעימה בזמן שיהיה מתאים ושקט, ותבקש ממנה את הענין הזה, תסביר לה כמה חסר לך הקירבה איתה וכמהאתה אוהב אותה, ותבקש ממנה לפנות יחד לעזרה. כל האשמה שהיא תטיל בך, תקבל בהבנה ובהסכמה בלי ויכוח, רק תאמר שיש להתייעץ. במקביל בנקודה המסויימת הזו של הנחירות שלדעתי היא ממש לא עיקר הענין שביניכם, ניתן לטפל במעבדת שינה וכדומה, אינני מתמצא אבל יש דרך לטפל.

שתזכו לכל הטוב!