שבע ברכות כשהחופה היתה לפני השקיעה

שאלה:

בס"ד שלום הרב! יש לי חבר שמתחתן והוא עושה את החופה ביום ראשון שלוש שעות לפני השקיעה. והחתונה ממשיכה עד שעות הלילה המאוחרות. איך סופרים את שבע הברכות? האם זה נחשב כיומיים שנעשו (החופה- היה ביום. וברכת המזון – נמשך ללילה) או כיום אחד? מתי לפי זה מסתיים השבע ברכות שלהם?

תשובה:

שלום וברכה

אכן ברור, כאשר החופה היא לפני השקיעה זה כבר היום הראשון של השבע ברכות. בליל החתונה כבר מתחיל היום השני.

מזל טוב ותמיד שמחות.