קריאת התורה של שחרית או מנחה במנין?

שאלה:

לפני כמה חודשים היינו בפעילות מבצאית ובשבת בבוקר לא היה לנו מניין, ונאלצנו להתפלל ביחידות. בשעות הצהריים המאוחרות, התקבץ מניין לזמן מוגבל (כי חלק מהאנשים היו צריכים לצאת 20 דקות אח"כ לעוד פעילות מבצעית) התלבטנו מה לעשות. האם להתפלל מנחה בציבור? או לקרות בתורה את מה שהחמצנו בשחרית? (ואז להתפלל מנחה ביחידות) ואם להתפלל מנחה, אז איזה פרשה לקרוא בתורה? האם אפשר במהלך השבוע שהמניין ישלים את קריאת התורה?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי יש להתפלל מנחה בציבור ולא קריאת התורה, וזאת משני טעמים: ראשית תפילה במנין לדעת הרבה פוסקים הוא חיוב גמור, ראה כאן, ואילו הקריאה בתורה להכרעת הפוסקים היא חובת ציבור ואינה חובה על כל יחיד ויחיד, ראה כאן. קריאת התורה לא משלימים באמצע השבוע, אלא כאשר יש ציבור שלם שלא שמע קריאת התורה בשבת זו, קוראים בשבת הבאה – שהוא הזמן המיועד לקריאה – שתי פרשות.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה את של שבוע הבא. אבל עצם המציאות תמוהה בעיני, יש לכם זמן למנחה עם קריאת התורה ואין לכם זמן לקרוא את הפרשה של הבוקר? תקראו את של הבוקר וגם תתפללו במנין…