קללות מהגרוש

שאלה:

היי הגרוש שלי עדין עושה לי הרבה בעיות הכניס אותי לחובות בגלל הימורים ולפשיטת רגל עושה ניכור עם בני גורם לו שינאה רעה אלי ועצוב לי שככה ואני מנסה באמת לדבר איתו רק בטוב בנועם והבן אדם מקלל ומאיים קללות ליד הילדים איומים ואיחולים רעים ואומר לי שהוא מתפלל בבית כנסת לאיחולים רעים

תשובה:

שלום וברכה

עצוב מאוד מאוד לשמוע כאלו דברים. רק כמה נקודות חשובות חשוב לומר, ראשית החשבונות הכספיים שלכם אמורים כרגע כבר להיות נפרדים לגמרי, שלא יוכל להשפיע על מצבך הכלכלי בשום אופן. 2. אין לך מה לחשוש לניכור עם הבן, כל עוד את נותנת לו יחס יפה ונעים של אמא אוהבת, ולא נגררת כלל לדבר על האבא, הוא ירגיש בכך, שוום דיבורים של האב לא יגרמו לו לוותר על החום והאהבה של אמא. רק תתני לו את זה בלי ויכוחים ובלי לדבר על האבא שום דבר רע. 3. אין להתייחס לשום קללה של האבא ושם תפילה שלו, זה הכל שטויות ולא יגרום רע. רק לא צריך להיות לך בכלל קשר ישיר איתו היום לאחר הגירושין, ככל שתבואי איתו פחות במגע האירועים האלו יפחתו.

בשורות טובות.