מתי מותר להפריע באמצע הלימוד?

שאלה:

שלום וברכה, איך לנהוג אם רוצה לדבר לצורך עם מישהו שלומד בבהמ"ד? כגון לבקש ממנו מצעים למיטה, או שפלוני ביקש ממני לומר שהוא מחפש אותו. הרי אפילו אסותא אסור לומר באמצע הלימוד, ואף שבפרקי דר"א מבואר שמצוה לומר כן. יש כאלו שעומדים בצד ומחכים עד שהלומד יסתכל עליהם, אבל זה נראה לי מצחיק, הרי הם בכל מקרה הם אלו שגרמו את ההפסקה. ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שככל שניתן למעט בלהפריע לאדם ללמוד יש להמנע מכך, ואם יש לך מישהו אחר לבקש ממנו בקשה זו זה עדיף, אבל אם יש צורך, התורה היא תורת חיים היא סובבת אותנו כל הזמן וכל מה שנדרש לעשות הוא יחד איתה, ממילא בהכרח לעיתים נזקקים להפסיק וכך היא דרכה של תורה, במקרה כזה נהגו להקל בענין.

בהצלחה רבה